....
שלום, אורח
שם משתמש סיסמה זכור אותי
מילות מפתח
החיים בעולם המודרני חושפים את האוכלוסייה הכללית לגורמי סיכון רבים למחלת לב כגון: יתר לחץ דם, סוכרת, רמות כולסטרול גבוהות, עישון, הרגלי תזונה לא טובים וחוסר פעילות גופנית. מחלות לב הפוגעות בתפקוד הלבבי שכיחות מאוד עקב זאת.

בפורום קרדיולוגיה (פורום לב) זה ניתן לקבל תשובות בכל הנושאים הקשורים לתחום הקרדיווסקולרי: מחלות לב, בריאות לב, התקפי לב, צנתור לב, מחלות לב כלילית, שיקום אחרי התקף לב, סימנים להתקף לב, אי ספיקה, אפידמיולוגיה ומניעה קרדיווסקולרית, פרמקולוגיה קרדיווסקולרית, טיפול נמרץ, קיצוב ואלקטרופזיולוגיה, מומי לב, אקוקרדיוגרפיה, קרדיולוגיה גרעינית, ועוד נושאים נפוצים בתחום הלב.

פורום קרדיולוגיה (פורום הלב) זה מנוהל ע"י שני קרדיולוגים (רופאי לב) מומחים מטעם האיגוד הקרדיולוגי בישראל: פרופ' יהונתן חסין ודר' אלכס דדשב.

האיגוד הקרדיולוגי בישראל מנוע מלתת המלצות על רופאים, תרופות או מכוני לב

נושא דילמה

דילמה 19 מאי 2017 10:49 #5086

  • אמיר
  • אמיר's Avatar
בן 62 בריא ללא מחלות רקע מבנה גוף בינוני.ל.ד 130-80.סוכר בדם 105.לא מעשן. עושה הליכה 50-60 דקות 5 פעמים בשבוע. אמי סבלה מיתר שומנים וסכרת.בבדיקות מזה 15 שנה רמת כולסטרול הכללי בדם 240. הרע 170.הטוב 53. טריגלצירידים 115. לא נוטל תרופות בכלל.והשאלה יש חלוקי דעות בין הרופאים כולל הקרדיולוגים בקשר למתן סטטינים. ורובם מצדד בהמשך פעילות גופנית ושמירה על מזו דל שומן אפילו לא לא המליצו על מתן אספירין.שאלתי לפורום המכובד והמנוסה את דעתם בנושא. ומה קורה לדפנות כלי הדם במידה ורמות הכולסטרול יורדות האם הפלאק התורשתי מתנכה מדופן העורקים והאם אם מורידים רמות כולסטרול יכול להשפיע גם על הורדת לחץ הדם שלדעתם של הרופאים תקין.

דילמה 19 מאי 2017 19:16 #5090

שלום לאמיר
שאלתך נוגעת לכללי המניעה הראשונית
בהעדר גורם סיכון נוסף כדאי לנסות להוריד הכולסטרול ע"י דיאטה ופעילות גופנית. במידה ונכשלת במשימה זו הייתי ממליץ על סטטין (ליפיטור או קרסטור) בשאיפה להגיע לפחות ל LDL של 130 או פחות.
מטרידה רמת הסוכר בשאלה של מצב פרדיאבטי הדורש התייחסות והשלמת בירור שכן יכול להוות גורם סיכון במיוחד בצירוף משקל יתר הדוחפים למתן סטטין כבר מעכשיו.
הסטטין לפחות עוצר התהליך האטרוסקלרוטי, מייצב הפלק ומקטין הסיכון לאירוע.
הסטטין אינו מוריד לחץ הדם.
מתן אספירין למניעה ראשונית אינו מקובל כיום
מקווה כי עניתי לשביעות רצונך
פרופ' י.חסין
Powered by פורום קוננה